Skapa din drömplats

I tider av ekonomisk nedgång måste man börja tänka mer praktiskt. De senaste åren har visat oss att det kanske inte är hållbart att dra iväg på semester så fort man blir rastlös, eller att man bara kan bege sig ut på äventyr med familj och vänner när man känner för det. Vi har blivit tvingade att spendera mer tid inomhus i våra hem, och många av oss kände behovet av att förändra och förbättra våra hem under denna tid. Om du inte riktigt hade inspirationen att bygga om och renovera under pandemin kanske det är läge att göra det nu! 

 

Vilka förutsättningar har du?

Är du en av de som tröttnade på ditt hem och att spendera tid innanför dina fyra väggar under de gångna åren? Kanske är det dags att fundera över vad du kan göra för att optimera och utveckla din bostad till ett riktigt trivsamt hem? Vare sig man bor litet eller stort finns möjligheter till olika förändringar, som passar just din egen personlighet. Behöver du en plats att varva ned på? 

 

En plats att vara kreativ på eller en plats att få vara stökig precis efter eget behag? Vill du kunna spendera mer tid utomhus, även om väder och vind begränsar dig? Kanske vill du bygga en plats till en familjemedlem, som en perfekt present för en speciell person? 

 

Fundera över vilka förutsättningar du har i din bostad. Hyr du eller äger du eget? Kanske behöver du bara sätta upp en halvvägg, eller skärma av en plats i lägenheten, måla om en liten bit av rummet och skapa ett par kvadratmeter där du kan göra det du behöver? Kanske vill du renovera ett helt rum i din bostad eller rent av bygga till ett nytt? Har du en altan eller terrass utomhus kan du göra något så genialt som att glasa in den, och skapa ett helt nytt rum där du kan spendera hela året utomhus, varm och bekväm.

 

Det finns många paketlösningar med färdigbyggda utomhusrum att välja mellan, och om du söker inglasning Uppsala har du mycket att välja mellan. Dessa typer av helhetslösningar är billigare och enklare att bygga.

 

Gör det enkelt

Att förändra hemmet behöver inte vara svårt eller ett stort projekt. Ofta räcker det med en god idé, lite färg, och en del nya inredningsprylar för att du ska känna ny energi och entusiasm. Det fina är att du enkelt kan köpa nya saker online, eller via second hand-sajter som Marketplace till låga priser. Något som inte passar hos en annan person kanske passar perfekt hemma hos dig? Likadant kan du enkelt också sälja dina gamla prylar på samma sätt, vilket innebär att projektet inte behöver bli dyrt. Många svenskar har upptäckt fördelarna med att handla i andrahand, och detta är en marknad som blomstrar. 

Saknar du inspiration? Internet har nästan alla tips och tricks för att du ska kunna tänka om och tänka nytt. På youtube hittar du videos på hur du gör det själv, och det finns dessutom hundratals inredningsprogram på alla olika streamingtjänster. Gör det enkelt, men gör det själv!